Rakentamista, leipomista, ompeluita, elektroniikkaa ja askarteluja.... Kaikenlaista säätämistä yhdessä ja erikseen, sen mitä kolmen lapsen perheessä ehtii. Blogin parissa häärii perheen aikuiset, joista Marjan sydäntä lähellä on askartelut, ompelut, pihan laitto ja erityisruokavaliollisille leivonta ja Maunu on keskittynyt enemmän rakentaiseen ja elektroniikkaan.

tiistai 23. elokuuta 2016

Kesäkurpitsamuffinsit

Kutsuin viime viikolla lyhyellä varoitusajalla ystävän poikansa kanssa iltateelle. Jotain pientä ja erityisesti nopeaa, halusin kuitenkin leipoa ihan itse. Omalta pihalta löytyi 2 kesäkurpitsaa - kolmas oli jo jääkaapissa. Siitä se ajatus sillä kertaa lähti. Alkuperäinen ohje Yhteishyvästä, mutta muokattuna meidän ruokavalioihin sopivaksi. Meidän mielestä todella hyviä, kriittinen kuopus tykkäsi vain kuorrutteesta kuulleessaan näiden sisältävän kesäkurpitsaa.


Ainekset (20 kpl)

2,5 dl fariinisokeria
1 dl juoksevaa margariinia
2 kananmunaa
1 dl kauramaitoa
4 dl kaurajauhoja ( tai finmix)
1 dl mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
8 ripaus suolaa
2 dl karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa
Kuorrutus
150 g Oatly maustamatonta tuorejuuston kaltainen valmiste 
0,75 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
0,75 dl kookoshiutaleita
Päälle
pähkinärouhetta

Yhdistä fariinisokeri, margariini, munat ja maito. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, pähkinärouhe, leivinjauhe ja suola. Lisää kuivat aineet sokeri-munaseokseen. Lisää kesäkurpitsaraaste ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.
Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää siihen sokerit ja kookoshiutaleet. Levitä kuorrutus jäähtyneille muffineille. Koristele pähkinärouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti